Hvordan kan jeg ... (oversigtsside)

Her er en liste over de mest almindelige spørgsmål og svar. Vi beder dig om at kikke her, før du skriver et spørgsmål! – Tak!
Besvar

BennyBlue
Indlæg: 2142
Tilmeldt: ons 27. apr 2011 21:59

Give medikamenter samtidigt?

Indlæg af BennyBlue » man 20. jun 2011 12:29

Måske undrer du dig over hvordan det kan være, at man ikke kan give alle medikamenterne samtidigt til en patient, hvis nu man har lagt en patient med flere sygdomme i behandlingslokalet?

Hvis en patient f.eks. både lider af Brækkeritis og Næsefløjsakne, kan du kun give medikamenterne efter hinanden, dvs. du kan kun give det medikament, som svarer til den sygdom, der i øjeblikket bliver behandlet hos patienten.

Når den første sygdom er kureret, kan du trække patienten ud af behandlingsrummet og sætte vedkommende ind igen, hvorefter behandlingen af den næste sygdom starter. Nu kan du herefter give det medikament svarende til denne nye sygdom.

Hvis du derimod råder over en Premiumkonto, er én af funktionerne her, at du kan trække alle medikamenterne ind i behandlingsrummet på én gang, hos en patient med flere sygdomme, hvorefter det næste medikament i rækken bliver taget i brug, så snart behandlingen af den første sygdom er overstået.
Forum Admin
Upjers Danmark

BennyBlue
Indlæg: 2142
Tilmeldt: ons 27. apr 2011 21:59

Flytte patienter mellem to lokaler

Indlæg af BennyBlue » man 20. jun 2011 12:48

Hvis du kommer i en situation, hvor du har to lokaler (f.eks. et behandlingsrum og et røntgenrum), der begge er optaget af en patient, og du skal flytte de to patienter mellem de to lokaler for at fortsætte deres sygdomsbehandling, kan man ikke gøre dette "direkte", dvs. man kan ikke bare trække den ene patient over i det andet lokale og derefter trække dette lokales patient tilbage i det første lokale.

Måden det gøres på er via hospitalssenge: Først trækkes den første patient op i hospitalssengen for oven i etagen. Derefter trækkes den anden patient (fra det andet lokale) over i det første lokale, der jo nu er blevet ledigt. Til slut trækkes den første patient fra hospitalssengen over i det nu ledige andet lokale.

Hospitalssenge er i øvrigt også det sted, hvor de 4 minibehandlinger udføres (side 2 i patientjournalen), som giver større patienttilfredshed og dermed større indtjening. Hospitalssenge fås hos arkitekten i Brudbjerg. Du har plads til 11 af dem i området for oven, ved siden af rengøringskonen og arbejdssjakket.
Forum Admin
Upjers Danmark

BennyBlue
Indlæg: 2142
Tilmeldt: ons 27. apr 2011 21:59

Hvordan får man hospitalssenge?

Indlæg af BennyBlue » man 20. jun 2011 12:49

Hospitalssenge kan du fra trin 3 få hos arkitekten i Brudbjerg til en pris på 150 hD stykket. De kan derefter placeres foroven i områderne ved siden af rengøringskonen og arbejdssjakket.

For at indsætte dem, skal du klikke på professor Lodden (for at komme ind i byggetilstanden), derefter på sengen til højre og til sidst på det sted, hvor du vil have den placeret.

Til Brudbjerg kan du i øvrigt komme gratis med bussen hver onsdag og hver lørdag, ellers skal du købe billet.
Forum Admin
Upjers Danmark

BennyBlue
Indlæg: 2142
Tilmeldt: ons 27. apr 2011 21:59

Kan du ikke nå at behandle alle patienter?

Indlæg af BennyBlue » man 20. jun 2011 12:51

Hvis der har dannet sig en lang kø i dit venteværelse og du ikke kan behandle flere patienter, fordi alle dine lokaler allerede er i brug, har du følgende muligheder (når du har nået trin 4):

1. Du klikker på en patient i venteværelset og sætter ham/hende til salg på børsen. Bemærk at patienten først forsvinder, når vedkommende er blevet solgt, så sørg for en rimelig pris, hvis salget skal gå hurtigt. Hvis du sælger en patient, som befinder sig i et lokale, tager denne ophold i venteværeslet indtil vedkommende er solgt.
2. Du smider en patient ud, - derved mister du de point og hD, som patienten ellers ville have indbragt dig.
3. Du skriver til en anden læge, måske en som du kender i forvejen fra lægeforeningen eller lignende, og spørger denne om at tage en imod én af dine patienter. Herefter henviser du patienten til denne læge. Den anden læge kan så enten selv behandle patienten færdig som sin egen, eller kan sende patienten tilbage til dig igen, så snart du igen har fået en ledig plads i dit venteværelse.

Har du endnu ikke nået trin 4, har du kun de to første muligheder.
Forum Admin
Upjers Danmark

BennyBlue
Indlæg: 2142
Tilmeldt: ons 27. apr 2011 21:59

Kan man flytte rundt på lokalerne?

Indlæg af BennyBlue » man 20. jun 2011 12:53

Hvis du vil omorganisere placeringen af dine lokaler, kan du ikke uden videre flytte rundt på dem.

Hvis det drejer sig om et lokale, som du har købt for hD, kan du rive det ned og bygge det et andet sted. Nedrivningen koster 10% af den pris, som du gav for byggeplanen. Efter nedrivningen tager du til arkitekten i Brudbjerg og køber lokalets byggeplaner igen. Derefter kan du bygge lokalet et andet sted i dit hospital.

Hvis det derimod drejer sig om et lokale, som du har købt for Coins, får du automatisk byggeplanen tilbage igen efter nedrivningen, hvorefter du kan bygge lokalet et andet sted med det samme. Desuden er det gratis at nedrive lokaler, du har købt for Coins. Ved "almindelige" lokaler, som du har købt for HospiDalere, koster nedrivningen 10% af deres pris.
Forum Admin
Upjers Danmark

BennyBlue
Indlæg: 2142
Tilmeldt: ons 27. apr 2011 21:59

Opgradering af lokaler og indretningspoint

Indlæg af BennyBlue » man 20. jun 2011 14:48

Man kan opgradere lokalerne. Hvert lokale kan opgraderes tre gange og ved hver opgradering får man et indretningspoint, som kan ses ved billedet for oven til venstre. Dog er det 2 indretningspoint fra og med lokalet Ortopæd. For hvert opgraderingstrin stiger prisen, som det koster at opgradere lokalet. Vil man derfor gerne have mange indretningspoint i en fart, er det bedre at opgradere mange lokaler få gange end at opgradere få lokaler mange gange.

Hver gang man har opnået 12 indretningspoint, får man en patient mere hver dag. Dvs. ved det 12., 24., 36., ... point.

Det bliver dog ikke hurtigere at behandle patienter i lokalerne, bare fordi de er blevet udbygget til et højere trin. Hvis man vil afkorte behandlingstiden, skal man udforske medikamenterne i forskningscentret i Brudbjerg.

Yderligere indretningspoint kan man få ved at anskaffe sig de forskellige indretningsgenstande og placere dem i sit sygehus, som f.eks. toiletter, colaautomat osv. Disse købes for Coins.
Forum Admin
Upjers Danmark

BennyBlue
Indlæg: 2142
Tilmeldt: ons 27. apr 2011 21:59

Hvor finder man medicinen til de forskellige sygdomme?

Indlæg af BennyBlue » man 20. jun 2011 14:56

Der er flere steder, du kan købe de forskellige medikamenter til sygdommene.

F.eks. medicin mod flyveørebetændelse og frankisk rodfeber får man i internetcafeen i Brudbjerg (hvilket selvfølgelig ikke er til at vide på forhånd :) )

Kan du ikke umiddelbart finde den medicin, du skal bruge, så prøv dig frem i de forskellige forretninger i Snøftestrup og Brudbjerg:

Apoteket
Medicinsk Engroshandel
Internetcafeen
Tante Emma
Forum Admin
Upjers Danmark

BennyBlue
Indlæg: 2142
Tilmeldt: ons 27. apr 2011 21:59

Hvilke sygdomme behandles i de forskellige lokaler?

Indlæg af BennyBlue » man 20. jun 2011 15:03

Hospitalsseng (de 4 mini-behandlinger)
- måle feber
- give mad
- skifte forbindinger
- måle blodtryk

Behandlingslokale
- Brækkeritis
- Næsefløjsakne
- hudafskrabning
- kraniebrummen
- dværgehudsbetændelse
- flyveørebetændelse

Røntgenrum
- brækket arm
- brækket ben
- frankisk rodfeber

Ultralyd
- babyovergangsalder
- luftkopper
- galliensten
Forum Admin
Upjers Danmark

BennyBlue
Indlæg: 2142
Tilmeldt: ons 27. apr 2011 21:59

Hvordan bruger jeg mit lægeportræt som avatar her i forummet

Indlæg af BennyBlue » man 20. jun 2011 15:22

Når du er logget ind i dit sygehus, ser du for oven til venstre dit "portræt", altså profilbilledet, som du jo også kan ændre efter behag. Højreklik på det og vælg "vis baggrundsbillede". Herefter åbnes et nyt vindue med dit profilbillede. I dette nye vindue kopierer du URL adressen fra din browsers adressefelt (ctrl+c). Herefter logger du på forummet og går ind under rediger profil under kontrolpanelet og derefter på skift avatar. Derefter indsætter du den URL adresse, som du har gemt i udklipsholderen (ctrl+v) i feltet "fra URL" og vupti har du dit lægebillede som avatar her i forummet.
Forum Admin
Upjers Danmark

Besvar

Tilbage til "FAQ - Hjælp for begyndere"